☰
I7R9f-oBUSk

Patch 22 Amsterdam - Gouden Piramide 2018

Een multifunctioneel, flexibel en duurzame gebouw dat is ontwikkeld op initiatief, rekening en risico van de architect en bouwmanager. In Patch 22 lukte het architect Tom Frantzen en bouwmanager Claus Oussoren van Lemniskade Projecten om zelf wel te realiseren wat hen eerder voor opdrachtgevers nooit lukte. Een gebouw met overmaat, maximale flexibiliteit, bijzondere architectuur en een hoge mate van duurzaamheid, niet omdat het moet maar omdat het hoort. Lemniskade won met dit project de Gouden Piramide, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap.
-I5PBKzHYOM

Ligne Sittard - Gouden Piramide 2018

Aan de rand van het oude centrum van Sittard is een nieuw Kunst en Onderwijscluster verrezen als schakel tussen historie en toekomst. De Ligne - naar ontwerp van Jeanne Dekkers - huisvest Hogeschool Zuid, museum De Domijnen, een filmhuis, winkels en woningen. Een parkeergarage en fietsenstalling bevinden zich op het kelderniveau.

Het project was een van de genomineerden voor de Gouden Piramde 2018.
6TWA2e3DlN4

Kloostertuin Brakkenstein - Gouden Piramide 2018

In de oude kloostertuin van de wijk Brakkenstein ligt Aquaviva, een woongebouw dat plaats biedt aan 98 woon-zorgappartementen, gemeenschappelijke ruimten en een tweelaagse ondergrondse parkeergarage. Een deel van de woon-zorgappartementen is flexibel van opzet en in de toekomst eenvoudig samen te voegen tot commerciële appartementen. Het ontwerp diederendirrix was een van de vijf genomineerden van de Gouden Piramide 2018.
IbJP7uDSWkI

Landgoed Valkenberg - Gouden Piramide 2018

Een eigentijdse boerderij verrijst als nieuw type in het repertoire van landhuizen in het Twentse coulissenlandschap.Op basis van een grondige kennis van klassiekers in de architectuurgeschiedenis, de kennis van de opdrachtgever - familie Schutte - en een verkenning van de omgeving, ontwikkelde architect Ard de Vries een eigenzinnig idioom voor het ontwerp van een modern landhuis.
Het project was een van de vijf genomineerden van de Gouden Piramide 2018.