Tussenruimte ComfortCity

ANNELOES DE KOFF — DELFT

Een optimale inzet van computergestuurde productie maakt betaalbare, zeer flexibele en snel realiseerbare ruimtelijke ‘woonstad’ in bestaand leegstaand bedrijfsvastgoed mogelijk.


Door optimale inzet van computergestuurde productie voorziet de ComfortCity op betaalbare wijze in een zeer flexibele, snel realiseerbare ruimtelijke ‘woonstad’ in bestaand leegstaand bedrijfsvastgoed zonder kantoorfunctie.

Het ComfortCity- concept is uitermate geschikt voor transformatie dit leegstaande bedrijfsvastgoed, dat in hoeveelheid - in vierkante meters - vier keer zo groot is als de hoeveelheid leegstaande kantoren.

Slimme transformatie
De ontwerpers van ComfortCity maken gebruik van digitale productietechnieken om op betaalbare wijze te voorzien in een diverse en tijdelijke woonomgeving van hoge kwaliteit voor bijvoorbeeld statushouders, studenten en spoedzoekers. Een flexibel bouwsysteem van demontabele elementen - die samen een ruimtelijke stad vormen in een bestaand pand – realiseert een meerlaagse ComfortCity.

Extreme flexibiliteit
Door in plattegrond en detaillering culturele aspecten uit het land van herkomst te implementeren, de woonfunctie af te wisselen met functies voor bijvoorbeeld dagbesteding en een indeling te creëren die natuurlijk contact tussen asielzoekers, statushouders en autochtone bevolking stimuleert, kunnen deze woningen veel meer bieden dan alleen een tijdelijk onderkomen.

Digitale productie
Een computergestuurde (CNC) freesmachine kan alle bouwonderdelen en geïntegreerde verbindingen volautomatisch uit plaatmaterialen halen. Deze worden dan als 3D puzzel in elkaar gezet en vormen de draagbare wand- en vloercomponenten. Deze elementen zijn compact te transporteren of op te slaan. Binnen hetzelfde CNC productieproces worden sanitaire kernen geproduceerd: de zogenaamde ComfortCabins een product van TheNewMakers.