The ultimate bottle

TIM VERBAKEL EN DANNY WAGEMANS

Een oplossing voor plekken en momenten met schaarste aan drinkwater in de vorm van een fles die urine omzet in schoon water.


In de Westerse wereld draai je een kraan open en je hebt altijd beschikking over schoon water. Maar in sommige landen heerst er extreme droogte. Kan urine als afvalproduct bewerkt worden om dit probleem aan te pakken?

Drinkwater en stroom
The Ultimate Bottle is in eerste instantie ontwikkeld voor vluchtelingen die grote afstanden te voet moeten afleggen en een tekort hebben aan benodigdheden als drinkwater en stroom, maar kan uiteraard ook op andere momenten en plekken worden ingezet. De fles kan urine omzetten in schoon water én elektriciteit opwekken. Bovenin de bidon zit een bijzondere filter die urine – of zeewater - kan omtoveren tot drinkwater. Met de achtergebleven zouten wordt stroom opgewekt. Onderin is de bidon voorzien van een USB-poort. De techniek voor de fles wordt nog ontwikkeld, zo willen de bedenkers in de toekomst ook dat de bidon met de urine medische checks kan uitvoeren.