The Dutch Mountains

THE MOUNTAINS CORPORATION — EINDHOVEN

Een biobased skyscaper als nieuw perspectief op circulair ontwikkelen.


De spoorzone van Eindhoven is volop in ontwikkeling. Met een dynamische mix van wonen, werken en ontmoeten wordt hier de komende jaren gebouwd aan een internationaal georiënteerd centrum, als het visitekaartje van Brainport Eindhoven en Brabant. Op een prominente plek aan de Dommel - pal tussen het Centraal Station en de universiteit - zullen twee opvallende biobased torens verrijzen. The Dutch Mountains, verbonden door een gemeenschappelijke ruimte als ‘lobby van de stad.'

Technologie, design en kennisuitwisseling
De ambitie van het programma Eindhoven Internationale Knoop XL is om de Eindhovense identiteit van technologie, design en kennis te verbinden aan het gebied. Daarbinnen wil The Dutch Mountains de wereld verrassen met een inspirerende, gezonde, circulaire en interactieve omgeving. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten, waar uitwisseling plaatsvindt en waar de economische kracht van de regio zichtbaar en voelbaar is.

Mix aan functies met een collectief hart
Het collectieve hart van de Dutch Mountains wordt een eigen ‘wereld’ waarin werken, verblijven, leren, ontmoeten en ontspannen door elkaar heen plaatsvinden. Een energieke, vrolijke en geïnspireerde plek die gevormd wordt door de community van de mensen die hier dagelijks zijn. Binnen en buiten lopen hier naadloos in elkaar over. Het complex bevat woningen, shortstay appartementen, een hotel, kantoren, co-workspaces, een business center en voorzieningen als horeca en wellness.

Biobased Skyscraper
Het sculpturale gebouw oogt vanuit verschillende gezichtspunten telkens anders en wordt zo veel mogelijk geconstrueerd uit biobased materialen, waaronder CLT (kruislaags gelamineerd hout). Daarmee draagt het project bij aan de duurzaamheidsambities van Eindhoven en levert het nieuwe kennis op over het toepassen van hout en andere biobased materialen in hoogbouw.

www.thedutchmountains.nl