Strotec

STROTEC — EINDHOVEN

Toekomstgericht en cradle-to-cradle bouwen met een historisch bouwmateriaal in prefab elementen.


De traditionele bouwwijze met beton, baksteen, glas-en steenwol trekt een veel te grote wissel op eindige grondstoffen. Strotec is partner in een Europees netwerk van Ecococon, dat staat voor een bouwwijze die de nadelige effecten van het traditionele bouwen ondervangt.

Snel, eenvoudig en CO2 neutraal bouwen
Strotec is een duurzaam bouwsysteem op basis van prefab-stropanelen. De productie en verwerking vragen weinig of geen energie. Het materiaal is constructief sterk, heeft een hoge isolatiewaarde en de ademende gevels zorgen voor een gezond binnenklimaat. De natuurlijke materialen die in het gevelsysteem verwerkt zijn, hebben zoveel CO2 en stikstof opgenomen, dat ze de overige bouwmaterialen in een bouwwerk compenseren.

Cradle to cradle bouwconcept
Met het Ecococon gevelsysteem ontwikkelde Strotec een cradle-to-cradle en open bouwconcept. Het bouwsysteem volgt het ingediende ontwerp, dat wordt omgezet in een elementen-layout. Op basis daarvan komen de geprefabriceerde, met geperste stro gevulde HSB-elementen als genummerde blokken op de bouwplaats aan. Zo kan er in een dag een woonlaag geplaatst worden. Het bouwsysteem is niet alleen geschikt voor woningbouw, maar ook voor scholen, kantoren en instellingen.

Columbuswoning
Strotecs Columbuswoning is een concept gebaseerd op de prefab snelbouw-elementen van stro. Een open bouwconcept dat naar eigen wens kan worden vormgegeven, met een bio-based woning met een gezond en duurzaam binnenklimaat als resultaat.