Rural Spark

RURAL SPARK — AFRIKA

Een compacte en duurzame energie-oplossing voor opkomende markten.


Wereldwijd hebben meer dan 2,1 miljard mensen geen toegang tot betrouwbare energie. De oplossingen van Rural Spark stellen huishoudens en kleine bedrijven in opkomende markten in staat om voor het eerst toegang te krijgen tot elektriciteit. Een nieuwe wereld van kansen en een impuls voor de verbetering van inkomen, gezondheid en onderwijs.

Modulaire energy kit
Rural Spark creëert schone, veilige en betrouwbare toegang tot energie op basis van het concept van ‘Smartly Distributed Energy-netwerken’, in plaats van een tradioneel stroomnetwerk. Hun modulaire ‘energy kit’ bestaat uit een zonnepaneel voor de energieopvang, een router, als energieomzetter en serviceplatform en batterij voor de energieopslag. Via usb-poorten op router en batterij kunnen diverse apparaten worden aangesloten, zoals ledlampen, telefoons, computers, ventilatoren, radio, tv en een koelkast.

Lokaal energienetwerk
In een gebied met een beperkte hoeveelheid elektriciteit kunnen mensen lid worden van Rural Spark. Met behulp van de kit kunnen ze zelf lokale energieleveranciers worden en hun energie-overschotten verkopen aan dorpsgenoten. Dat zorgt niet allen voor extra inkomsten, maar verhoogt ook de efficiëntie omdat alle opgewekte energie daadwerkelijk wordt gebruikt en maakt het netwerk betrouwbaar. Rural Spark biedt zo niet alleen toegang tot schone, veilige en duurzame energie, maar geeft de gebruikers meer mogelijkheden en biedt een alternatief voor de gecentraliseerde energienetten.