Plug & Play

KARIN UITTENBOGAART — ROTTERDAM

Aanklikbare woonunits creëren een flexibele en veilige woonomgeving in leegstaand bedrijfsvastgoed en een levendige plint.


Transformatie van leegstaande kantoorpanden biedt een scala aan perspectieven voor zowel toekomstige bewoners, omwonenden als de eigenaar van het pand.

Plug&Play zet in op optimale waardecreatie, door het scheppen van een flexibele en veilige woonomgeving en het creëren van een levendige en interactieve plint als uitwisseling tussen gebouw en omgeving.

Variatie en levendige binnenstraat
Plug&Play woningen worden vanaf de gevel van het bestaande gebouw opgebouwd en zijn naar wens naar binnen toe uit te breiden. Hierdoor ontstaat in de middenzone een gevarieerd en levendig straatbeeld, dat met de tijd kan veranderen. De flexibel in te delen woonunits - die tevens onderling te schakelen zijn - bieden plaats aan gevarieerde gezins- en groepssamenstellingen. De verspringende gevels met de verhoogde terrassen en de combinaties van wonen, ontspannen en ontmoeten maken de binnenstraat tot een aangenaam verblijfsgebied met ruimte voor interactie tussen verschillende bewoners.

Een veilig thuis
Binnen de woning is het van belang om een veilig gevoel en een 'thuis' te creëren. Belangrijk hierbij is dat bewoners zelf de controle kunnen nemen over hun woonomgeving. Door de keuze uit modulaire meubelelementen kan iedere bewoner zijn woning naar eigen wens indelen. Dit maakt het ontwerp voor bewoners tot een middel om weer grip en structuur te krijgen in de vormgeving van hun nieuwe leefsituatie.

PARTNERS
Karin Uittenbogaart - Studio KA architecten
Pascal Tetteroo - Syngenieuring
Ebami Tom - Made in 4 Havens
Bas Bulten - Punt Nul Procesmanagement