Nuon Solar Team

NUON SOLAR TEAM — DELFT

Een team van studenten van de TU Delft ontwerpt en test elke twee jaar een innovatieve zonnewagen voor de World Solar Challenge.


Al tien keer wist het Nuon Solar Team met een eigen gemaakte zonnewagen de eerste plek te behalen in internationale zonneraces. Sinds 2001 is Nuon de hoofdsponsor van dit team van Delftse studenten, dat elke twee jaar een nieuwe zonnewagen bouwt, een auto die op zonne-energie rijdt.

Ontwikkelen, bewijzen en delen van duurzame technieken
Elke keer zet een groep studenten gedurende anderhalf jaar hun studie 'on hold' om aan de nieuwste versie van zonnewagen ‘Nuna’ te bouwen. Daarmee nemen zij het voortouw in de ontwikkeling van duurzame technieken, die zij vervolgens bewijzen tijdens internationale Solar Challenges. Het team won met Nuna9S in 2018 de race voor zonneauto’s in Zuid-Afrika. Zij namen het daar op tegen 14 andere teams uit verschillende landen, die voor de wedstrijd werden uitgenodigd een kijkje te nemen onder het zonnepaneel en voor een toelichting over de 'Intelligent Cruise Control'. Door deze techniek te delen hoopt het team sneller vooruit komen in de realisatie van een toekomst zonder het gebruik van fossiele brandstoffen.

Bijdrage eerste bijeenkomst Here Comes The Sun
Het intensieve teamwork, de duurzame en technische uitdagingen en de intrinsieke motivatie om de wereldbeker te verdedigen maakt het jaar van een teamlid onvergetelijk. Emie Klein Holkenborg van het Nuon Solar Team deelde haar unieke verhaal tijdens de eerste bijeenkomst van Here Comes The Sun op 11 oktober 2018 in Sonnenborgh in Utrecht. Bekijk de opname hier.