Evolutionary wooden houses

JURRIAN KNIJTIJZER — JAVAKADE 440 AMSTERDAM

Een duurzaam concept met massief houten en stapelbare modules, die door het aanpasbare interieur en het zeer flexibele casco makkelijk van functie te wisselen zijn.


Een duurzame oplossing, met massief houten, stapelbare en met aandacht vormgegeven modules. Makkelijk van functie te wisselen door een aanpasbaar interieur en een zeer flexibel casco. De 'evolutionary wooden houses' zijn onder meer in te zetten als statushouderswoning, studentenwoning, starterswoning, zorgwoning, hotelkamer of bedrijfsruimte.

De modules worden gemaakt van duurzaam, massief hout, zijn flexibel en verplaatsbaar. Ze zijn plug and play: de evolutionary wooden houses kunnen zowel verticaal als horizontaal eenvoudig gekoppeld of ontkoppeld worden. Bovendien zijn de modules per vrachtwagen te verplaatsen naar elke bestemming.

Circulair ontwerp
Het circulaire ontwerp maakt het mogelijk de grondstoffen na de levensduur van de modules te hergebruiken voor andere toepassingen. De levensduur is door het gebruik van hoogwaardige materialen zeer lang. Het systeem voldoet aan de eisen van het bouwbesluit (nieuwbouw) waardoor zowel permanente als tijdelijke toepassingen mogelijk zijn. De units kunnen tot vijf-hoog gestapeld worden en bij tijdelijke projecten tot zeven-hoog. Door een all-electric benadering zijn de modules bovendien fossil-free. Energiezuinige installaties en hoge isolatiewaarden zorgen voor lage energielasten hebben.

PARTNERS
Jurrian Knijtijzer - Finch Building B.V.
Pauline van der Valk - Finch Building B.V.
Despo Panayidou - Finch Building B.V.
Sam van der Heijde- Finch Building B.V.
Adam Duivenvoorden - De Groot Vroomshoop