CLiv

MARTIN HUISKES — ENSCHEDE

Een op communities gericht woonconcept voor leegstaande gebouwen combineert compacte privé-woonunits met ruime gezamenlijke leefruimten.


"Nederland is niet vol, Nederland staat leeg!" is een bekende uitspraak van Rijksbouwmeester Floris Alkemade. De kansen die leegstand biedt zijn vooralsnog blijven liggen, door te hoge (deel)investeringen, lange terugverdientijden en woonbescherming.

Cliv biedt een oplossing als woonconcept voor leegstaande gebouwen. Een verhuisbaar woonproduct met meerdere clusters van zes tot twaalf luxe, compacte privé-woonunits met ruime, gezamenlijke leefruimten. CLiv is gericht op communities. Er zijn steeds meer mensen die ‘anders’ willen wonen. Uit idealisme, uit noodzaak of gewoon omdat ze hun geld liever aan andere dingen besteden.

Minimale investeringen, maximale flexibliteit
CLiv heeft minimale investeringen nodig in en aan een gebouw en zet in op maximale flexibiliteit. De communities kunnen snel uitbreiden of verhuizen. Zo behoudt het gebouw zijn waarde en is het ondertussen een bron van bedrijvigheid en innovatie. Het woonconcept Cliv voorziet ook in de behoefte aan snelle en goede huisvesting voor asielzoekers en statushouders. Het maakt kleinschalige opvang van vluchtelingen in kantoren, scholen en hallen mogelijk. Daarbij biedt het ruimte voor prettige leefgemeenschappen, die het begin kunnen zijn van een gerichte integratie in onze samenleving.

PARTNERS
Martin Huiskes - architect BNA, lksvdd architecten
Rene Evers - IM-RO Procesmanagement Stedenbouw Landschap BV
Niek Nijenhuis - Nijenhuis Bouwconsulting
Eltjo Leinenga - Nijeboer-Hage technisch adviseurs
Guus van Oudheusde