Wat een eikels in het Twentse landschap

DINKELLAND

Het eten van de eikel behoudt niet alleen de schoonheid van het typische Twentse coulisselandschap, maar maakt het ook productief.


Iedereen aan de eikels! Dat is de ambitie van de bedenkers van 'Wat een eikels in het Twentse landschap'. Schakel over naar een productielandschap gebaseerd op struiken en bomen.

Noten zoals eikels leveren de benodigde koolhydraten en worden afgezet in een lokaal/regionaal netwerk. Verwerking vindt plaats in VoedselHubs, waar producent en consument samenwerken in voedselcirkels. Zo beoogt het plan een voedende kringloop te creëren van, voor en door de regio.

PARTNERS
Liane Lankreijer procesbegeleiding Natuurlijk in je kracht
Bart Achterkamp ecoloog Woldhoes
Anne-Jifke Haarsma grondeigenaar Batweter
Yvonne Cuijpers landschapsontwerp en natuurfilosoof Part of Nature
Pauline van den Broeke architect Can you imagine