Thank you for the Sun

VANTOT, SANDER WASSINK, JOB VAN DEN BERG — EINDHOVEN

Een afgedankt benzinestation als metafoor voor het veranderen van energieverbruik.


De installatie 'Thank you for the Sun' presenteert een nieuw gebruik voor een verouderd benzinestation in de post-fossiele brandstofwereld. Het is ontworpen om bezoekers aan te moedigen om na te denken over (het gebruik van) energie.

Bijtanken
'Thank you for the Sun' is een bijdrage van VANTOT (Esther Jongsma & Sam van Gurp), Sander Wassink en Job van den Berg aan de Dutch Design Week 2018. Het is een plek waar mensen samenkomen om te winkelen en te ontspannen en die hen tegelijkertijd aanmoedigt om na te denken over wat er zal gebeuren als alles met betrekking tot energieverbruik wordt herontworpen. Een warme en verlichte plek, met zand, ligstoelen en parasols, waar het publiek kan 'bijtanken' in de kille herfst, zonder naar Spanje te hoeven vertrekken.